Gå til hovedinnhold
Alle samlingerTips og anbefalinger
Hva er viktig ved valg av ny seng?
Hva er viktig ved valg av ny seng?

Her er vår liste over de 10 viktigste subjektive kvaliteter som vi mener en seng bør tilby deg.

Betina Rondan Sollie avatar
Skrevet av Betina Rondan Sollie
Oppdatert over en uke siden

 1. Det skal føles godt å legge seg ned på sengen
  Følelsen du får av å krype opp i sengen, og tiden du nyter til du sovner, er da du virkelig kjenner etter hvordan sengen tar imot kroppen, demper bevegelser og kjennes sval og myk mot huden. Det gir en helt egen følelse å krype under dyna i en seng av helt rene naturmaterialer, og velvære handler om gode følelser. Følelsen av å kjenne seg vektløs i sengen. Følelsen av rene naturlige tekstiler mot kroppen. Det er flere som forteller oss at det er minuttene før de går inn i dyp søvn de setter aller størst pris på ved sin Coco-Mat seng.

 2. Det skal være godt å våkne i den
  På samme måte som det skal være godt å legge seg, kan man i helgene nyte ekstra tid i sengen om morgenen. Det er da man kanskje har lengst våken-tid i sengen, og tid til å kjenne etter. For småbarnsforeldre er sengen til mor og far gjerne der helgen starter for hele familien, og det er godt å ha litt ekstra plass til de små. Bredden på sengen er ofte en undervurdert kvalitet, og hos Coco-Mat betaler en ikke så mye mer for ekstra store senger.

 3. Den må sikre tilpasset og uforstyrret hvile til to personer i samme seng
  Åpenbart? Nei, faktisk ikke. I dette ligger det at partnere skal kunne velge madrass sin individuelle madrass uavhengig av andre parten. Det er også svært viktig for søvnkvaliteten at madrassene absorberer støt og bevegelser uavhengig av hverandre, slik at partnerens bevegelser ikke vekker deg i løpet av natten. En dobbelseng fra Coco-Mat tilpasses deg og din partner etter deres individuelle preferanser, og vi kan bygge opp en seng ulikt fra side til side. Med dette oppnår vi også at bevegelser ikke forplanter seg fra den ene side av senge over på den andre.

 4. Den skal ikke gi plager
  Vi vil ikke påstå at sengen alene vil fjerne vondter du måtte ha i rygg eller nakke. Derimot kan feil seng potensielt forårsake plager du ellers ikke ville hatt enten med nakke/rygg, eller luftveier. En god seng skal hjelpe deg til både å finne roen i rett liggestilling og ikke kreve at du endrer liggestilling i løpet av natten.

 5. Den skal vare lenge
  Du skal bli glad i sengen din, og en seng er en investering som skal vare mange år uten at kvaliteten forringes. Nordmenn er i verdenstoppen når det kommer til bruk og kast. Vi har tilegnet oss et lite bærekraftig forbruksmønster, og er vant til å bytte ut møbler etter trender. Coco-Mat sin produkter er bygget av kvalitetsmaterialer, og sengene har markedets beste levetidsgaranti. Vi hiver oss ikke med på korte trender, men lager tidløse produkter som forblir uendret over mange år.

 6. Den skal være pen å se på
  Sengen er et av dine viktigste møbel. Ikke bare skal den kle rommet, men den skal rett og slett være innbydende å legge seg i hver kveld. Vårt design er tidløst og dempet, og ikke noe man kan imitere på et samlebånd. Kjøper du en av våre signatursenger, kan du velge mellom mange variasjoner og stoffer, helt ut til full skreddersøm.

 7. Den skal være fri for giftige kjemikalier

  Våre madrasser er utelukkende bygd opp av naturmaterialer, og ikke petroleumsbasert polyuretanskum, polyester, kjemisk lim, og brannhemmende kjemikalier. Naturgummien vi benytter er Oeko-tex 100 sertifisert, en sertifisering som sikrer at produktet ikke inneholder allergifremkallende eller kreftfremkallende stoffer. Vi benytter ny ull (virgin wool) i våre madrasstrekk. Ull er et naturlig flammehemmende materiale. Vi benytter kun økologisk bomull i våre madrasstrekk. Disse er også Oeko-tex 100 sertifisert.

 8. Den skal gi sikre et godt sengeklima

  Våre madrasser er laget av rene naturmaterialer som puster og regulerer fukt. Vi bruker naturmaterialer som naturgummi, kokosnøttfiber, hestehår, ull og bomull, som alle har unike egenskaper som holder sengen tørr og mindre utsatt for bakterier og midd. Naturgummi er i tillegg naturlig antibakterielt, som gjør at midd og bakterier ikke trives.

 9. Den skal være bærekraftig produsert
  Vi mener at god søvn handler om mer enn en god seng alene. Vi mener det ikke lenger holder å sove godt, men vi skal kunne våkne med en ren samvittighet. Vi tror du sover bedre i en seng som er laget med hensyn til miljøet, og med tanke på de som kommer etter oss. Vi mener oppriktig at hvordan sengen er tilvirket, og hva den er produsert av, er en av de viktigste kvalitetene ved en seng.

 10. Den skal levere som lovet

  Sist men ikke minst: Både sengen og handelen må gi deg den gode følelsen. Det kan ta mange uker å finne seg tilrette på din nye seng. Spessielt om du over år har vent deg til en seng som har vært for myk seng for deg. Det er viktig at en har god relasjon med leverandør slik at man kan få hjelp til å justere sengen om det skal vise seg nødvendig. Det kan være justering soner, vending av madrass, bytte av enkeltmadrass eller å legge til et ekstra lag. Vi gir oss ikke før du er 100% fornøyd!

Det er viktig for oss å tilføye at det er flere sengeprodusenter som er gode på å bygge seng, og det blir opp til deg å finne en du stoler på og ønsker å handle hos.

Ulike produsenter tilbyr ulike kvaliteter. Disse er i stor grad subjektive verdier, og de spiller på følelser. Det bør vi som selger senger være åpne på, og ikke tilegne de objektive kvaliteter. Svært få av rådene som gis kan understøttes av forskning og burde heller ikke vært presentert som annet enn selgers egen mening.

Svarte dette på spørsmålet?