Alle samlinger
Generellt
Hva er forskjellen på gummi og latex?
Hva er forskjellen på gummi og latex?

Latex er en flytende væske som brukes for å lage gummi.

Betina Rondan Sollie avatar
Skrevet av Betina Rondan Sollie
Oppdatert over en uke siden

Både gummi og latex er laget av latex. Latex er en naturgummi som utvinnes fra en type gummitre, som har sin opprinnelse i Amazonas. Som hovedregel kan man derfor si at latex er råmaterialet til naturgummi. Ved tapping av latex fra treet, brukes en metode som ikke skader treet over tid, og som gjør at treet fortsetter å vokse. 

Syntetisk gummi er et kjemisk fremstilt produkt, som er laget for å kopiere egenskapene til naturgummi, og samtidig skape et billigere produkt. Ved å kombinere forskjellige kjemikalier, som blant annet petrokjemikalier, skapes det polymerbaserte latexskummet. Det er flere ulemper med slik kjemisk fremstilt gummi, blant annet at følelsen av syntetisk gummi oppleves som mindre behagelig å ligge på, samtidig som at polyuretanskumet frigjør giftstoffer. Syntetisk gummi puster heller ikke slik som natugummi, og danner derfor større grobunn for midd og bakterier. 

Naturlig lateks puster, frigjør ikke giftstoffer, er skånsommere for miljøet og er naturlig antibakterielt slik at midd og sopp ikke trives. I Coco-Mat bruker vi kun ren naturgummi i våre madrasser. 

Svarte dette på spørsmålet?