Gå til hovedinnhold
Alle samlingerTips og anbefalinger
Betinas sengeanbefaling
Betinas sengeanbefaling

Flere lag, mer komfort. Men man skal starte med å dekke et behov.

Betina Rondan Sollie avatar
Skrevet av Betina Rondan Sollie
Oppdatert over en uke siden

Sikt for 4-lag, start der du har mulighet

Når jeg til daglig er så heldig å omgi meg med så mange ulike varianter av svært gode senger, kan det kjennes vanskelig å anbefale den beste sengen.

For meg er det viktig å formidle at man ikke trenger å gå på kompromiss med kvalitet når man skal skaffe seg en god og varig seng. Det geniale med COCO-MAT er at du alltid kan starte med noe, for så å bygge seg videre når det er tid og rom for det. 

Derfor er jeg så begeistret for vår signaturseng 4-Layer. Jeg ønsker selvsagt at flest mulig skal få oppleve søvn på sitt beste, og denne sengen gir muligheten på over tid, da du ikke nødvendigvis må kjøpe alle 4 lag med en gang.

Sov på en sky

Har du mulighet, er jeg ikke i tvil om at alle 4 lag er min beste anbefaling.
En 4-lags seng består av:

  1. Sengebase med sengeben som lag nummer en

  2. Madrass som lag nummer to

  3. Overmadrass som lag nummer tre

  4. Topper som lag nummer fire (skyen)

Det finnes flere alternativ og prisklasser når du velger din 4-lags seng. Har man ikke spesielle behov eller problemer med rygg, er det lettere å velge en noe mer prisgunstig variant. 


Min anbefaling er allikevel å investere i sengebasen. Velg en base med ergo-base i bunn. Den gir helt klart mest igjen for pengene på sikt.
Ergo-basens primæroppgave er å absorbere de tyngste støtene og bevegelsene fra kroppsvekten din, og gi isometrisk støtte til kroppen når du sover. I prinsippet sørger den for at kroppen din får god og stabil støtte horisontalt og vertikalt, i tillegg sørger den for at  at du og din partner blir mindre vekket av bevegelser i løpet av natten, og dermed sikres en dypere søvn natten igjennom. Sengebasene Pyrros og Eas har innebygd ergo-base. Disse kategoriseres også som rammemadrasser, da det ligger en komplett madrass oppå ergo-basen.

Velg en god madrass som lag nummer to. Atlas er vår bestselger og min favoritt, fordi madrassen er to-sidig, og egner seg godt til par som ofte har ulik preferanse hva gjelder elastisitet. Den gjør det også mulig å bytte side dersom behovet ditt endrer seg. 

Iviskos er et klart valg av overmadrass. Den gir perfekt støtte til mindre deler av kroppen. I tillegg beskytter den madrassen mot slitasje, og gjør at madrassen sin levetid blir lengre. 

Det fjerde laget er det jeg synes er vanskeligst å gi en anbefaling på. Våre to toppere er så fantastiske på hver sin måte. Kyriaki er fylt med deilig, myk dun og gir følelsen av å sove på en sky, mens Kamelia som er fylt med ull, føles ren og isolerende mot kroppen. Ja takk, begge deler vil jeg si, men de fleste er enten tilhenger av dun eller ull, så valget her tar du best selv. Vi er nok uansett enige at dette er en følelse av ren, naturlig luksus.

Størrelsesmessig er jeg godt fornøyd med 180x200, men har du plass på soverommet og får besøk av små barn i løpet av natten, så velg 200x200 eller større. Vi kan jo lage alt på mål til deg, og prismessig utgjør det ikke stor forskjell. Unn deg størrelse om du kan:)

Sov godt!


Svarte dette på spørsmålet?