Alle samlinger
Bærekraft
Sertifiseringer hos oss og våre underleverandører
Sertifiseringer hos oss og våre underleverandører

Hva skiller våre produkter og vårt engasjement fra andre? Hva ligger det i miljøsertifikatene, og hvorfor er dette viktig for deg?

Betina Rondan Sollie avatar
Skrevet av Betina Rondan Sollie
Oppdatert over en uke siden

Vi mener alvor når snakker om bærekraft, miljø og naturmaterialer. For oss er ikke dette ord å smykke seg med, men noe som ligger til grunn for alt vi gjør, og noe som rettferdiggjør vårt virke. Du skal ikke behøve å gå oss i sømmene, det har allerede verdens ledende sertifiseringsorganer gjort. Under gir vi en kort beskivelse av de ulike sertifiseringene som vi eller våre underleverandører innehar.


Global Organic Textile Standard (GOTS)

GOTS-logoen er anerkjent som verdens ledende behandlingsstandard for tekstiler laget av organiske fibre. Det definerer miljøkriterier på høyt nivå langs hele verdiskjeden for økologisk tekstil, og setter krav til at produsenten også oppfyller en rekke sosiale kriterier. Sengetøy og samtlige trekk til våre madrasser er laget av 100% økologisk bomull, i henhold til GOTS kravene.

Sustainable Furnishing Council

SFC leder industrien og utvikler bevissthet knyttet til ”Eco-Friendly Best Practice”gjennom sine forsyningskjeder. Rådet fremmer også bærekraftig praksis blant møbelprodusenter, forhandlere og forbrukere.

Coco-Mat er stolt og aktivt medlem av SFC og støtter trippel-bunnlinjen bestående av verdiene PEOPLE, PLANET, & PROFITS.


Responsible Down Standard (RDS)

RDS-sertifiseringen forbyr tvangsforing og plukking av fjær på levende fugler. Sertifiseringen ser på at dyrevelferden ivaretas fra klekking til slakting. RDS dun og fjær kan identifiseres gjennom hele verdikjeden slik at dun og fjær som ikke er RDS-sertifisert ikke kan bli forvekslet. Hvert steg i produksjonsprosessen blir kvalitetssikret av et tredjeparts sertifiseringsorgan. Det er kun produkter med 100 % RDS-sertifisert dun og fjær som får bære RDS-logoen.

Woolmark

Woolmark stempelet er en bekreftelse av kvalitet og du kan være trygg på at alle produkter som bærer merket, består av 100% ren og ny ull av beste kvalitet. Alle Coco-Mat sine ullprodukter, samt alle Saffron Cover Madrasser bærer Wool Marks kvalitetstempel. 

Forest Stewardship Council (FSC) - Forest For All Forever

FSC beskytter skogen for fremtidige generasjoner og fremmer miljøvennlig, bærekraftig og økonomisk ansvarlig forvaltning av verdens skoger. Coco-Mat sine sengerammer og møbler er høstet av skog som tilfredsstiller FSC's 10 prinsipper og 57 kriterier i sin standard. 

The OEKO-TEX® Standard 100

Et omfattende, tredjeparts testing og sertifiseringssystem for tekstilprodukter på alle stadier av produksjon for å sikre at produktene ikke inneholder skadelige kjemikalier. Denne sertifiseringsprosessen omfatter rå og farget / ferdig garn, vevd og strikket stoff, tilbehør, for eksempel knapper, glidelåser, sytråder eller etiketter, ferdige artikler av forskjellige typer. Alle tekstil produkter vi benytter, samt naturgummien er sertifisert og kompatibelt med OEKO-TEX-standarder.

ISO 9001: 2008 og ISO 14001: 2009

Sist men ikke minst. Vår sin fabrikk ligger i Xanthi, Nord i Hellas og oppfyller kriteriene for ISO 9001: Quality Management System og for ISO 14001: Environmental Management System. Dette er overordnede kvalitetsstyring- og miljøstyringssystemer som griper inn i alt vi foretar oss.

Svarte dette på spørsmålet?