Alle samlinger
Naturlige Materialer
Kaktus - Ensom Majestet
Kaktus - Ensom Majestet

Hvorfor bruker vi kaktusfiber i våre madrasser? Hvilke egenskaper har kaktusfiber, og hvilke fordeler tilfører den våre produkter?

Betina Rondan Sollie avatar
Skrevet av Betina Rondan Sollie
Oppdatert over en uke siden

Coco-Mat er først ute med å ta i bruk kaktusens sterke og utholdende fibre i sengebaser og madrasser. Plantens fibre har kraftig tekstur og motstandskraft, og bidrar til å regulere fuktighet og ivareta et tørt klima, og overlever selv i ugjestmilde omgivelser. Fibrene blir brukt i form av tynne flak, og er 100% resirkulerbare. 

Kaktusen som plante har eksistert på jorden i omtrent 35 millioner år, med hjemland i Amerika, og har nesten 3000 forskjellige arter. Mange finner det fascinerende at kaktusen er å finne på tørre områder. Kaktusen lagrer nemlig på vann i stammen eller røttene for å overleve de tørre periodene. Planten blomstrer helst i områder med direkte sollys, og trives best i miljøer med rikelig solmengde, og tørr jord.  Kaktusen reproduseres ved hjelp av sine frø, og har en maksimal gjennomsnittshøyde på seks meter. Som plante trenger kaktusen lite vedlikehold, og kan vokse både innendørs og utendørs så lenge den får sine timer med sol.

Kaktus har også gjennom historien vært kjent for å ha helbredende og åndelige effekter, blant annet som en smertestillende og anti-reumatisk medisin. En annen viktig egenskap kaktusen innehar er dens evne til å absorbere stråling fra TV eller dataskjermer, og er derfor en populær plante å dekorere med i kontorlandskaper. 

Kaktusens fiber har som egenskap at den krymper ved høy luftfuktighet, og ekspanderer ved tørt inneklima. Kaktusfibrene er anvendt som et fuktighetsregulerende lag i vår madrass Proteas, i vår sengebase Triton og i Pythagoras. Ethvert naturlig materiale som er badet i regnvann og kysset av solen akkumuleres sin evige energi. Ved å bruke naturlige materialer i våre senger og madrasser, utnytter vi all denne energien og gir det til deg. 

Svarte dette på spørsmålet?