Alle samlinger
Naturlige Materialer
Sjøgress - Havets skog
Sjøgress - Havets skog

Hvorfor anvendes tang i våre madrasser? Hvilken effekt har tang på vår søvn?

Betina Rondan Sollie avatar
Skrevet av Betina Rondan Sollie
Oppdatert over en uke siden

Sjøgress vokser på havets bunn og har i over flere år blitt brukt til mange ulike formål; slik som legemiddel, isolerende materiale eller til sushi. Vi prosesserer den og strør den mellom noen av lagene i våre madrasser, fordi den har antibakterielle egenskaper, og fordi den sakte frigir jod som bidrar til å åpne luftveien våre når vi sover.


Tangen eller sjøgresset inneholder mange viktige ingredienser som er nyttige for oss mennesker. 3,6 millioner tonn produseres globalt, hvorav 300 000 forbrukes i japansk mat. Norge er blandt pionerene som dyrker og foredler tang. Mer enn 10 000 arter av tang er spiselige, og det er Nori-tangen du kjenner fra sushi.

Sjøgress som vi benytter i Coco-Mat madrassene, ryddes og samles på bestemte greske strender hvor de eksisterer i overflod. Tangen samles for hånd med nett og spres ut på duker hvor de skylles med ferskvann for så å soltørkes. Når tangen er tørr, blir den samlet sammen, rengjort og sterilisert.  Den er så klar for å inngå i vår produksjon, der den blir spredt for hånd mellom lag av andre naturlige materialer.

Coco-Mat er den eneste madrass produsenten som beriker sine produkter med tang. Vi gjør det fordi tangen inneholder store mengder jod som vi vet dreper bakterier, parasitter og sopp, men også fordi tangen sakte frigir jod som kan bidra til å åpne luftveiene når vi sover.


Svarte dette på spørsmålet?