Våre senger og madrasser inneholder naturgummi, også kalt naturlatex. Dette er et trygt materiale som er testet for utslipp av giftige gasser og kjemikalier. Vi benytter ikke memory skum, polyurethane skum eller ´kjemiske flammehemmende midler i eller på våre madrasser.

Naturgummien vi benytter er Oeko-tex 100 sertifisert, en sertifisering som sikrer at produktet ikke inneholder allergifremkallende eller kreftfremkallende stoffer. Vi benytter nyull (virgin wool) i våre madrasstrekk. Ull er et naturlig flammehemmende materiale. Vi benytter kun økologisk bomull i våre madrasstrekk. Disse er også Oeko-tex 100 sertifierte.

Avhengig av inneklima, og spesielt i bygg som inneholder høyere luft fuktighet eller har lavere grad av luftsirkulasjo, så vil man merke en lukt fra naturgummien når madrassen ankommer. Dette er fordi madrassen ligger i et tett transporttrekk før leveranse. Lukten vil normalt avta etter 2-3 uker, og forsvinner raskere om man sover med vinduet åpent. Dette er en naturlig lukt, ikke en kjemisk lukt.


Fant du svaret?