Mange produsenter av madrasser bruker viskoelastisk skum (petroleumsbasert polyuretanskum), i tillegg til kjemisk fremstilt lim og kjemisk fremstilt brannhemmende kjemikalier for å binde lagene sammen og for å bestå brann tester. Disse stoffene er kjent for å avgi giftige gasser som over tid kan føre til helseproblemer. 

Av helsemessige årsaker er det viktig å redusere eksponering for kjemiske og giftige stoffer. Det er derfor viktig å velge madrasser og senger av naturlig lateks og andre naturlige materialer. 

Alle Coco-Mat madrasser blir laget for hånd på vår egen fabrikk i Hellas ved hjelp av naturlige råvarer som naturgummi, kokosnøttfiber, tang, eucalyptus, nyull, kaktusfiber, hestehår, RDS sertifisert dun og økologisk bomull.

Håndlagde kvalitetssenger laget av rene naturmaterialer, produsert på ordre, gjør at COCO-MAT senger og madrasser koster mer enn for eksempel Jensen®, Svane® og Wonderland® som i stor grad masseproduserer og benytter metallfjærer, skumgummi og syntetiske tekstiler i sin produksjon.

Coco-Mat senger og madrasser inneholder lag på lag med naturmaterialer som gir optimal og isometrisk støtte for kroppen.  Bevegelsene dempes for en bedre og dypere søvnopplevelse og bevarer sin elastisitet over lang tid.
Coco-Mat  senger og madrasser er bærekraftig produsert og gir et sunt og kjemikalie fritt sovemiljø. 

Fant du svaret?