Tips og anbefalinger
Henriks personlige anbefaling

Det er lett å falle ned på en 4-layer eller en Triton når jeg skal velge min drømmeseng, men hvilken seng anbefaler jeg mine venner?

Henrik Sollie avatar
Skrevet av Henrik Sollie
Oppdatert over en uke siden

Mitt første møte med en Coco-Mat seng var under vår første tur til Athen for å møte eier og gründer i selskapet. Vi ble innlosjert på et Coco-Mat hotell, og etter min første natt på en Coco-Mat seng var jeg overbevist om at dette var følelsen jeg var på jakt etter.

Nå har jeg har sovet i sengen vel fem år, og har forsøkt mange varianter over flere netter. Helt fra enkle madrasser til de de mest avanserte senge systemene våre. Komforten varierer, men den dempede elastisiteten fra mange sjikt naturmaterialer har jeg kjent igjen i alle variasjonene.

Her er min anbefaling til deg som sover på rygg, ikke har noen ryggproblemer, og som samtidig har mer å bruke pengene på enn seng.

Sengen vi sover på i dag

Hjemme har vi har endt opp med å sove i en fire lags seng bestående av Pyrros sengebase, Atlas madrass, Iviskos overmadrass, og Kyriaki topper. Dette delvis fordi vi føler oss litt forpliktet til å gå for det beste, samtidig som vi måtte forholde oss til et budsjett. Dette skyldes også at vi er to om beslutningen, og at en tre- eller fire lags seng på Ergo-base var det vi begge sov best på.

Kost/nytte og en dose estetikk

Skal jeg gi en god anbefaling, må jeg forsøke å tenke som jeg gjorde før jeg ble introdusert for Coco-Mat. Seng var kanskje da også det viktigste møbel, men jeg hadde da heller ikke sovet på det beste ennå. Har du prøvd det beste en gang, så vet vi alle hvor vanskelig det er å gå tilbake.

Jeg velger da å gå for 200cm bredde på sengen. Sengen blir ikke så mye dyrere av å gå opp i bredde, og siden vi alltid får besøk i sengen av våre to små barn lørdag og søndag morgen, handler det om mer enn søvnkvalitet. En Coco-Mat madrass består av to uavhengige sider. Du vil derfor ikke merke mye til din partners bevegelser gjennom natten, men jo bredere seng du har jo mindre påvirkes du. Rent bortsett fra dette så synes jeg også at 200cm bredde gir et mektigere uttrykk som jeg gjerne betaler litt ekstra for.

Jeg kan da enten velge en enkel sengebase og en innholdsrik madrass, eller en kompleks sengebase og en enkel madrass. Jeg faller ned på det siste. Prisen ville blitt lavere om jeg hadde hadde gjort motsatt, men på lang sikt er jeg mer tjent med å investere i en veldig god sengebase. Jeg vet det ikke er et must, men jeg kan ikke la være å velge en sengebase som bygger på Ergo-basen i bunn nå som jeg har blitt så bortskjemt med den.

Ergo base

Madrassene Triton, Eas og Pyrros bygger alle på en Ergo-base. Mitt valg faller på Eas.

Eas er basen med best isometrisk stabilitet. Eller sagt litt enklere, dette er basen som demper mine bevegelser gjennom natten best - både horisontalt og vertikalt. Jeg kan sove urolig til tider, og jeg ønsker ikke at bevegelser skal vekke meg, og for all del ikke gjøre kona morgengretten. Eas innehar også en helt unik evne til å transportere fuktighet og holder sengeklima tørt. Da jeg trener en del, og kan til tider ha et høyt stoffskifte, trenger jeg noe noe som motvirker at jeg våkner klam på ryggen.

Innholdet i Eas sengebase

Med alt jeg får i en Eas sengebase, så trenger jeg strengt tatt ikke et andre lag, men jeg velger likevel en Iviskos overmadrass av ren naturgummi av tre ulike årsaker. Overmadrassen fjerner overgangen mellom de individuelle sengebasene. Den tilfører mer elastisitet til en relativt fast sengebase, og den beskytter sengebasen.

Personlig synes jeg at sengebasen er så pen å se på at jeg ikke dekket den med et sengesskjørt. Da får man se håntverket tydeligere, og sengen får et mer maskulint uttrykk. Sengegavel er heller ikke et must for meg, og jeg hadde ventet med dette for å holde prisen nede. Sengeben er derimot et must. Jeg hadde valgt lave ben i eik som kun bygger 12cm høyde.

Dette er en komplett seng med 200cm bredde, og prisen er 68.500,- levert hjem på døra. Så hadde jeg bedt om at Coco-Mat tok min gamle seng med seg i retur slik at den kunne fått forlenget liv hos Kirkens Bymisjon. Da kunne nyte min nye seng allerede første kvelden, og våkne med god samvittighet.

Helt til slutt - mitt madrasstips til hytta

Når vi nå skal velge madrasser til hytta derimot, så faller valget på Atlas madrasser i alle sengene. Noen på standardmål og noen på spesialmål. Dette henger sammen med at sengene er integrert og laget på stedet av en lokal snekker.

Atlas er også en madrass som kan brukes på begge sider, alt etter om du ønsker en fast eller elastisk liggekomfort. Alle finner seg godt til rette på denne madrassen, og noen overmadrass behøves ikke, og kan eventuelt suppleres senere. Du kan lese mer om madrasser til hytta her.

Jeg kan definitivt ikke like mye om produktene som Betina, men kontakt meg gjerne i chatten om du har spørsmål!